LÄÄKÄRI EIJA PITKÄNEN

Olen lääkäri Eija Pitkänen ja aiemmalta koulutukseltani olen myös laboratoriohoitaja, johon ammattiin valmistuin Tampereen sairaanhoito-opistosta vuonna 1984.

Lääkäriksi valmistumisen jälkeen toimin jonkin aikaa täyspäiväisenä tutkijana Tampereen Yliopistossa. Väittelin tohtoriksi vuonna 2004 ja väitöskirjani löytyy Tampereen yliopiston sivuilta. Olen kirjoittanut kaikki julkaisuni tyttönimelläni.

Erikoistuin laboratoriolääketieteen puolella ja kliinisen kemian erikoislääkäriksi valmistuin 2002. Hematologisten laboratoriotutkimusten erityispätevyys minulle myönnettiin vuonna 2005.

Työskentelin laboratoriourani jälkeen myös kuntoutuslääkärinä ja työterveyslääkärinä.

Yksityislääkärinä olen työskennellyt vuodesta 2000 lähtien.

Olen kouluttautunut esteettisiin hoitoihin yli kymmenen vuoden ajan. Motivaationa minulla on ollut halu lisätä asiakkaiden tyytyväisyyttä itseensä. Olen monesti kuullut sanottavan että kauneushoidot ovat turhamaisuutta. Itse ajattelen, että jos jotain on tehtävissä sille, että ihmistä harmittaa katsoa peiliin, niin autan häntä samalla sisäisesti voimaan paremmin.

Pistoshoidoilla voidaan korjata väsynyttä ilmettä, ”hamsteripusseja”, alaspäin kääntyviä suupieliä, tai poistaa syvät huoliuurteet kulmakarvojen välistä. Kasvot näyttävät hoidon jälkeen virkistyneiltä.

Kestopigmentointien tekemisestä innostuin, kun itse en enää nähnyt meikata +5 diopterin vahvuisten lasien kanssa ja meikkiä kuitenkin tarvitsin, koska hiuksistani, kulmakarvoistani ja ripsistäni hävisi kaikki pigmentti 2000-luvun puolivälin jälkeen eli hiukseni ovat oikeasti niin vaaleat mitä kuvissa näkyy. Pigmentoinnit antavat kasvoilleni ilmettä ilman joka-aamuista meikkaamista.
Kävin ensin kurssit Suomessa ja vuonna 2015 opiskelin pigementointeja USAssa väreillä, jotka ovat turvalliset mm magneettitutkimukseen menijälle, koska värit eivät sisällä rautaoksidia.
Voin puuduttaa pigmentoitavat alueet sillä tavalla, että asiakas ei tunne kipua ollenkaan.

Pistoshoidoissa käytän Juvéderm® hyaluronihappotuotteita, koska pidän Allerganin tavasta tehdä kehittää tuotteita siihen suuntaan, että tulos on luonnollinen ja kuitenkin hoidon kesto ja aineen pysyvyys kasvoissa on lisääntynyt niin, että hoito tarvitsee tehdä vain 1-2 vuoden välein. Allerganin botuliinitoksiinia käytän siksi, että teho on taattu ja aine pysyy siellä mihin se pistetään.

Vuodesta 2016 lähtien olen toiminut Allergan Medical Institute® pistoskouluttajana Suomessa. Kouluttajan asema takaa sen, että asiakas saa hoidon turvallisesti perustuen lääketieteelliseen tutkimukseen.

juvederm tampere