TCA-HAPPOKUORINNALLA VÄHENNETÄÄN KASVOJEN HÄIRITSEVIÄ PIGMENTTIMUUTOKSIA JA ARPIA

Kasvoille voidaan tehdä erilaisia happokuorintoja, joissa voidaan käyttää mm salisyylihappoa, maitohappoa tai mantelihappoa.
Kasvojen ihon kuorinnassa tehokkain tuote on trikloorietikkahappo eli TCA. TCA kuorii ja stimuloi verinahan eli dermiksen syviä kerroksia tuottamaan kollageenia ja elastiinia.

Voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevästi, aine toimii kollageenia ja elastiinia stimuloivien ainesosien ansiosta.

TCA-kuorinnan käyttöaiheita ovat auringon UV-säteilyn aiheuttamat ikääntymisvauriot, pinenet juonteet, aknearvet, veltostunut iho tai hyperpigmentaatio.

Hoito vaalentaa ihon pigmentaatioita ja parantaa ihon koostumusta. Se vähentää ryppyjä ja parantaa ihon verenkiertoa, pienentää ihohuokosia ja vähentää ihon arpisuutta.

TCA-kuorinnan syvyys säädellään ihon tyypin ja hoidettavan vaivaan mukaan keskisyvästä syvään kuorintaan. TCA-kuorinnan jälkeen toipuminen kestää muutamasta päivästä 10 vuorokauteen riippuen kuorinnan syvyydestä. Hoidon jälkeen on käytettävä UV-suojana totaali-blokkia vähintään 4-6 viikon ajan herkän ja punoitukseen taipuvan ihon pinnan uudistamiseen.

Ennen ihon kuorintaa

  • arvioidaan ihotyyppi
  • käydään läpi aiemmat systeemiset sairaudet ja ihosairaudet
  • selvitellään, onko ollut koskaan kasvojen alueen herpes-tulehdusta

Ihon syväkuorinta TCA:lla

  • Ihon puhdistus
  • EMLA-voidepuudutus tarvittaessa
  • EMLA-puudutusvoiteen poisto
  • TCA-kuorinnan levitys hoidettavalle ihoalueelle
  • TCA-kuorinnan poisto ja neutralointi
  • Hoitava suojanaamio

TCA-kuorinnan jälkihoito

Iho muuttuu punoittavaksi ja ihon pintaan kehittyy kuiva ja kiiltävä kerros. Iho alkaa kuoriutua pois 2-3 vuorokauden kuluttua. Kuoriutuvaa ihoa ei saa itse repiä pois. Iho rasvataan mahdollisimman kosteuttavalla voiteella 1-2 viikon ajan kuorinnan jälkeen. Ihon kuoriutuminen kasvojen TCA-hoidon jälkeen voi kestää 3-7 vuorokautta. Kuoriutuneen ihon alta näkyy tasaisen värinen ja selvästi uudistunut iho. Iho kuoriutumisen jälkeen voi olla vielä punoittava muutaman jonkin aikaa ja tarvittaessa voidaan käyttää rauhoittavaa voidetta.

Kuorinnan jälkeen iho on uudistunut ja hehkuva.

Toimenpiteen suorittaa

Hoidot tekee lääkäri Eija Pitkänen.

Soita ja varaa aika. Hoitojen hinnat löydät täältä.